سفال درمانی


سفال درمانی روشی نوین در حفظ خلاقیت شناخته شده است. خاک رس یک ماده ی زنده است که اثر آرام بخش دارد و استفاده ی درست از آن باعث رهایی از تنش و درگیری های عاطفی و همچنین راهی است که افراد می توانند خود را تخلیه کنند و بعضا نسبت به افکار ناهشیار خود آگاهی یابند که گاهی این گل ساخته ها ترس ها، نیازها و آرزوها را بیان می کند.
در علم روانشناسی ما از سفال به عنوان ابزاری برای درمان استفاده می کنیم که افراد بتوانند در فضایی امن عواطف و احساساتشان را آزادانه به دور از هر قضاوتی عنوان نمایند در واقع درمانگر از این فضا برای تقویت اعتماد به نفس، خلاقیت، توجه و تمرکز، پرورش توانایی های ذهنی، حل تعارضات درونی وبهبود تعادل دست و پا استفاده می کند.

 سفال درمانی

 

موسیقی درمانی


برنامه ها و روش های موسیقی درمانی متنوع و متناسب با نیاز افراد تنظیم و تدارک دیده میشود که در سالمندان اکثرا به صورت گروهی همراه با خواندن، نواختن و ابداع اصوات جدید تشکیل می شود.
در واقع موسیقی به عنوان یک ابزار و تکنیک در علم روانشتاسی شناخته می شود که با کمک آن میتوان ضمن ایجاد فضای شاد و مهیج به اهداف درمانی مختلف همچون افزایش اعتماد بنفس، خلاقیت، تخلیه هیجانی مثبت و برون ریزی احساسات، رهایی از افکار منفی، بهبود عملکرد ذهن( سرعت و دقت )و کاهش اضطراب و افسردگی دست یافت.

 موسیقی درمانی

 

معنا درمانی


معنا درمانی می‌تواند به شما کمک کند تا از دردها هم لذت ببرید

گاهی در زندگی اتفاقاتی می‌افتد که ما را در تنگنا قرار می‌دهد. لحظاتی پراز غم، دلواپسی، یاس و ناامیدی. لحظاتی که برای همه ما پیش می‌آید و تنها مخصوص عده‌ای خاص نیست اما تفاوت ما از جایی آغاز می‌شود که عده‌ای می‌توانند از این رنج و غم بیرون بیایند و دوباره سرپای خود بایستند و عده‌ای دیگر که شاید خود ما هم جزو آنها باشیم نمی‌توانند. اما چرا؟!…
ویکتور امیل‌فرانکل، یکی از نظریه‌پردازان علم روان‌شناسی و پایه‌گذار مکتب معنادرمانی است. شیوه‌ای که به شما کمک می‌کند تا معنای درد و رنج‌هایتان را بیابید و شرایط سخت‌تان را به آرامش و راحتی تبدیل کنید.
امیل فرانکلین درباره این شیوه می‌گوید: «معناجویی زمانی پا به عرصه می‌گذارد که فرد در مقابل حوادث و مشکلات غیرقابل پیش‌بینی قرار می‌گیرد و مستاصل و گیج می‌ماند که چه کند و گاه‌ چاره‌ای جز پذیرفتن مشکل خود نمی‌یابد.
این در حالی است که اگر پذیرفتن اتفاقات برایش خالی از هر گونه معنایی باشد، فرد به راحتی تبدیل به آدمی منزوی، افسرده و منفعل می‌شود اما اگر همین فرد قادر باشد در اوج مشکلات معنایی برای رنج‌ها و دردهایش پیدا کند آنگاه از این رنج و درد صدمه نمی‌بیند و پذیرش این حالت با افسردگی همراه نمی‌شود حتی آرامش درونی را با خود برای فرد می‌آورد.
انسان با خلق معنا ثابت می‌کند که ارزش و توانایی تحمل رنج‌هایش را دارد و با این کار شایستگی این را پیدا می‌کند که در مقابل سرنوشت خود بایستد و آن را به سمت و سوی درستی ببرد.
در مرکز یاس کلاس های معنا درماانی با حضور روانشناس با نجربه اجرا می گردد.

 معنا درمانی

 

خاطره درمانی


خاطره درمانی یکی از فنون روانشناسی می باشد که با هدف بیان احساسات مثبت و منفی، برون ریزی،تخلیه هیجانی ،کاهش اضطراب و افسردگی به صورت گروهی اجرا می شود.استفاده از این فن در سنین بزرگسالی به ویژه در دوره ی سالمندی بسیار موثر و کارآمد می باشد.
در خاطره درمانی هر جلسه به موضوع خاصی اختصاص دارد از جمله: خاطرات دوران کودکی،ازدواج،تولد فرزندان و… که درمانگر با مهارت تمام خاطرات تلخ و شیرین که شاید مدتها در لایه ناهشیار ذهن مدفون شده باشد را بیرون می کشد و به حل تعارضات ذهنی اعضا می پردازد.یکی از فواید بسیار مهم در خاطره درمانی ضمن اینکه افراد خودشان را در گروه همنوع خود می بینند با بیان خاطرات مختلف قلب هایشان را از خاطرات سنگین خالی می کنند و از فکر اینکه تنها خودشان دستخوش ناملایمات زندگی بوده اند رهایی می یابند که این مسئله به مراتب تاثیر به سزایی در روحیه افراد به ویژه سالمندانی دارد که همواره کوله باری از خاطرات تلخ گذشته را با خود حمل می کنند.

 خاطره درمانی

 

 

بازی درمانی


سالمندان از طریق انجام بازی های مختلف همجون دارت، فوتبال دستی، بازی حرکاتی برای حفظ تعادل، پرتاب حلقه، دوز و … ضمن این که از بودن در گروههای همنوع و رقابت با یکدیکر لذت می برند.
به حفظ توانایی های فیزیکی و پیشگیری از بیماری های روحی ،تخلیه انرژی و کنترل پرخاشگری خود کمک می کنند.
در انجام بازی های مختلف درمانگر در موقعیت بازی با سالمندان ارتباط برقرار می کند و تلاش میکند که از این طریق به حل و فصل مشکلات او در زندگی اش بپردازد.

 بازی درمانی

 

کتاب درمانی


یادگیری مطالب جدید در دوران سالمندی یکی از کلیدی ترین را های جلوگیری از آلزایمر می باشد اما از آنجا که سالمندان به صورت فردی و در منزل میلی به خواندن مطالب جدید ندارند ما در مرکز با استفاده از روش های ویژه ضمن اینکه اشتیاق به کتاب خوانی را تقویت می کنیم بر روی مسائلی همچون خلاقیت، گوش دادن فعال،حافظه،مشارکت و بهبود مهارت های اجتماعی را نیز تمرکز می نماییم.

 کتاب درمانی

 

تقویت حافظه


یکی از شایع ترین معضلات دوران سالمندی ابتلای آنان به آلزایمر و دمانس می باشد لذا پیشگیری از آن دراین دوران بسیار حائذ اهمیت می باشد.شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که اسامی یا شماره تلفنهای آشنا را فراموش کنید، در بکارگیری کلمات مناسب دچار مشکل شوید،روزهای هفته یا قرار ملاقاتتان را فراموش کنید،مدتی طولانی به دنبال وسایل خود بگردید و به دنبال این اتفاقات دچارناراحتی و کسالت شوید.
اما جای نگرانی نیست ما در مرکز یاس با به کار گیری تمرین های مختلف ذهنی به صورت مستمر و مداوم به شما کمک می کنیم با اندکی تمرکز موضوعات را به یاد آورید و روحیه گذشته خود را بازیابید.

 تقویت حافظه

 

 آموزش بهداشت و مراقبت فردی


از آنجا که در دوران سالمندی به علت ضعف سیستم ایمنی امکان ابتلا به بیماری های گوناگون وجود دارد همواره خانواده ها و خود سالمندان نگران معضلات این بیماری ها هستند.
اما همواره گفته شده که پیشگیری بهتر از درمان است لذا ما در مرکز یاس با دادن اطلاعات لازم در زمینه ی بیماری های شایع سالمندی که توسط پرستاران و پزشکان متخصص سالندی صورت می گیرد آنها را در زمینه ی پیشگیری و مراقبت یاری می رسانیم.
این آموزش ها برای افرادی که مبتلا به بیماری های مختلفی هستند نیز مفید می باشد چرا که بحث مراقبت ، تغذیه، اقدامات اصلاحی در جلوگیری از عود بیماری بسیار مهم هستند.

 

 

بهداشت و مراقبت فردی

 

 آموزش مهارت زندگی


سالمندان ما اغلب در دوره ی جوانی از امکانات متنوع در زندگی خود محروم بوده اند و با سنن و اصولی پرورش یافته اند که برخی از آنها نادرست بودند اما متاسفانه همین سنن و روش های ناکارآمد تبدیل به باور و هنجار در زندگی انها شده و بعضا آنها را افسرده و ناتوان ساخته است . با توجه به اهمیت این مسئله در زندگی سالمندان مرکز ما با برگزاری آموزش هایی در زمینه ی زندگی سالم سعی درد شیوه ی زندگی صحیح را در آنها درونی نماید.

 

مهارت زندگی

 

×

Powered by WhatsApp Chat

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟