آرتروز چیست؟

آرتروز چیست؟یک بیماری التهاب مفاصل است که بافت های دور مفاصل و عضلات را درگیر می کند، شایعترین نوع آرتروز، استئو آرتریت  یا اختلال استخوانی شدید می باشد.

با توجه به افزایش آمار سالمندان و زندگی ماشینی در جهان میزان ابتلا به این بیماری افزایش یافته است، این بیماری معمولاً در افراد بالای ۶۵ سال یا سالمندان ایجاد می‌شود.

از بین رفتن غضروف مفاصل در این بیماری  باعث می‌شود استخوان ها فاصله کمتری با هم داشته باشند و رسوب استخوانی ایجاد گردد گردد که همین مسئله برای سالمندان باز درد شدید در ناحیه تخریب استخوانی می شود که فرق آن با بیماری پوکی استخوان در همین تخریب غضروف ها می باشد.

انواع  آرتروز چیست؟

آرتروز به دو دسته تقسیم می‌شود.

  • آرتروز اولیه

  • آرتروز ثانویه

  • آرتروز دژنراتیو

آرتروز اولیه بیماری است که پیشتر در افراد بالای ۴۰ سال و با دخالت فاکتور ژنتیک در بسیاری از استخوان ها مانند زانو لگن و شست پا ایجاد می شود.

آرتروز ثانویه عموماً به دنبال یک بیماری قبلی و زمینه‌ای مثل روماتیسم های مفصلی عفونتها و شکستگی ها ایجاد می شود این اردو در هر مفصلی حتی یک دست شانه و آرنج هم ممکن است ایجاد گردد.

آرتروز دژنراتیو دسته سوم  که شایع‌ترین نوع آرتروز می باشد استئو آرتریت است زمانی که غضروف ها از بین می روند استخوان ها روی استخوان ها به یکدیگر ساییده می شوند و باعث ورم و سفتی مفاصل می گردند به خصوص خانم هایی که  اضافه وزن سابقه خانوادگی و آسیب های قبلی دارند.

علائم آرتروز چیست؟

درد: اولین علامت در آرتروز خود را با درد نشان می‌دهد نشانه درد ‌یعنی بیماری ممکن است شدیدتر و در وضعیت بدتری قرار داشته باشد این درد می تواند به صورت ثابت یا متغیر خود را نشان دهد.

تورم و التهاب: یکی از علامت های آرتروز التهاب مفاصل میباشند که در برخی از انواع آرتروز پوست روی مفاصل قرمز متورم و گرم شود.

خشکی مفاصل: یک علامت عمومی در آرتروز این است که بعد از بیدار شدن از خواب در هنگام صبح یا بعد از نشستن های طولانی مدت و یا بعد از ورزش ها مختلف خشکی مفاصل برای این افراد ایجاد می گردد.

اختلال حرکت مفاصل: میزان حرکت مفاصل به دلیل درد شدید برای مثال در زانوها باعث محدودیت حرکت مفاصل می شود.

در حال حاضر درمان های مختلفی برای بهبود علامتی آرتروز ایجاد شده است اما آرتروز درمان واحدی ندارد و افراد با درمان کردن علامتی این بیماری به کنترل آرتروز اقدام می‌کنند داروهای مختلف از جمله داروهای ضد درد که در صدر آن استامینوفن قرار دارد و داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مثل ناپروکسن و ایبوبروفن و داروهای کورتیکواستروئیدها می‌تواند به کاهش درد و علامت های دیگر کمک کند.