تعادل در سالمندی

سالمندی فرآیندی طبیعی است که با افزایش سن قدرت عضلات کاهش می یابد و تغییراتی در سیستم عصبی، عضلانی و اسکلتی به وجود می‌آید؛ این عوامل بر روی هماهنگی وکنترل تعادل سالمند تاثیر گذار است . عدم تعادل به وضعیتی گفته می‌شود که فرد احساس ناپایداری و سرگیجه دارد. اختلال تعادل تاثیر بسزایی در کیفیت زندگی افراد سالمند دارد و می تواند باعث مشکلات  بهداشتی در فرد شود. اختلال تعادل به عنوان عامل خطر مهمی در بروز سقوط در سالمندان شناخته شده است. سقوط در سالمندان بسیار حائز اهمیت می باشد، چرا که می تواند منجر به آسیب، ناتوانی و کاهش استقلال سالمند شود؛ شناسایی زودهنگام مشکلات تعادل و رویکرد مداخله‌ای مناسب ممکن است به کاهش آسیب‌های ناشی از سقوط کمک کند. ارزیابی توانایی‌های تعادلی برای تشخیص اختلالات بالقوه، شناسایی خطر سقوط، طرح درمان و ارزیابی تغییرات در طول زمان مهم است.  

تعادل

یکی از راه های بسیار موثر برای بهبود وضعیت تعادل در سالمندان انجام فعالیت ورزشی منظم است که باعث تقویت عصبی-عضلانی سالمند می شود و به این ترتیب در بهبود وضعیت تعادل موثر خواهد بود.

-تمرینات تعادلی تحت نظر درمانگر؛ این تمرینات در بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به ام اس نیز بسیار موثر هستند.

-کاردرمانی و فیزیوتراپی

– تای‌چی( ورزش تای چی در بلند مدت عملکرد تعادلی زانوها را بهبود می بخشد.)

-آب درمانی

– یوگا و تمرین‌ ذهنی‌ : تحقیقات‌ نشان‌ داده‌اند که‌ تمرین‌ ذهنی‌ مشابه‌ تمرین‌ بدنی‌ باعث‌ پیشرفت‌ مهارت‌ حرکتی‌ در افراد می‌شود. بنابراین‌ این‌ روش‌ درمانی‌ را می‌توان‌ جهت‌ توان‌ بخشی‌ سالمندان‌ بکار برد.

-خواب و استراحت شبانه کافی و مناسب که در تعادل سالمند در روز کمک زیاذی می کند تا بتواند فعالیت های روزانه خود را بدون وابستگی و همراه با استقلال کامل و دقت فراوان انچام دهد.

جهت ثبت نام و استفاده از کلاسهای گروهی و یا فردی با

یخش مراقبت و توانبخشی روزانه مرکز یاس

۰۹۰۳۸۶۶۵۹۳۵

۴۴۲۸۰۴۲۹

 تماس حاصل فرمایید.