حافظه کلامی

انسان‌ها دارای انواع متفاوتی از حافظه هستند..حافظه کلامی،حافظه هیجانی، حافظه عددی،حافظه موسیقایی، حافظه فضایی و …. ما بیش از همه به حافظه کلامی خود وابسته هستیم.ما اکثرا با کلمات و واژگان فکر می‌کنیم و سخن می گوییم.حافظه گفتاری ما توانایی تحلیل اطلاعات و حل مسائل به وسیله استدلالات مبنی بر زبان را دارا است . استدلالات مبنی بر زبان شامل توانایی  خواندن، شنیدن واژگان ، مکالمه روزمره ، نوشتن و حتی فکر کردن می باشد.

 

تسلط ما بر واژگان و حافظه گفتاری اصلی ترین مهارتی است که باید آن را توسعه بخشیم. یادگیری بقیه مهارت‌ها در زیر مجموعه استفاده از زبان آسانتر خواهد شد. در زمان کودکی بیشترین تمرکز بر روی یادگیری مهارت‌های کلامیقرار داده شده است . توانایی حرف زدن و فهم و درک حرف دیگران، خواندن و نوشتن شامل همین مهارت‌ها می با شد. 

تحقیقات نشان داده‌اند ارتباط محکمی بین سلامت گفتاری فرد در طول زمان  فرد با دامنه‌ی لغات و توانایی استفاده‌‌اش از واژگان  وجود دارد. افرادی که با لفظ بهتر و واضح‌تر سخن می گویند  ، افراد باهوش‌تر و با تسلط بیشتری در گفتار خود شناخته می شوند . و در ارتباطات اجتماعی خود اعتماد به نفس بیشتری خواهند داشت . با این توضیحات سوالی داریم ؟ 

آیا با افزایش سن امکان تقویت مهارت‌های کلامی به خصوص در سالمندان وجود دارد ؟

آیا راهکار و تمریناتی مختص سالمندان در هر سطح ذهنی برای افزایش حافظه کلامی

موجود است ؟

در پاسخ به این سوالات می توان گفت مراکز روزانه سالمندان که با هدف توانبخشی و تقویت مهارت های سالمندان ایجاد شده می تواند در این خصوص کمک بزرگی برای پدران و مادران عزیز ما در این حیطه باشد . در مرکز توانبخشی روزانه سالمندان یاس با کادر مجرب و امکانات پیشرفته و به روز نرم افزار های توانبخشی حافظه سالمندان عزیز ما به راحتی و به دور از استرس می توانند فعالیت های مغزی و شناختی خود را تقویت نمایند .

حافظه کلامی