درمان یبوست در طب سنتی

سالمندی روی حرکات روده  تاثیر می‌گذارد و به علت کم شدن سرعت متابولیسم بدن در دوران سالمندی، فعالیت روده و عضلات هم کاهش می‌شود. یبوست در سالمندان مشکل شایعی است که علاوه بر افراد سالمند در همه سنین نیز دیده می شود. اگر چه یبوست در سالمندی بیشتر است، ولی افزایش سن علت به وجود آمدن یبوست نیست ؛ بلکه عوامل مختلفی در ایجاد آن دخالت دارند و به همین علت درمان یبوست در طب سنتی اهمیت بسیاری پیدا کرده است.

علت یبوست در سالمندان

  • مصرف داروها 

  • شیوه زندگی

  • دیابت

  • اختلال عملکرد غده تیروئید

  • بیماری پارکینسون 

  • بیماری‌های عروقی، مغزی

  • افسردگی

درمان یبوست در طب سنتی

یبوست در افراد سالمند، با وجود مزاج خشک یا خشکی در روده‌های سالمندان ایجاد می شود ، در طب سنتی می توانید با استفاده از گیاهان دارویی زیر این مشکل را حل نمایید

  • ترنجبین  : مصرف ترنجبین به میزان گفته شده موثر است، یک قاشق غذاخوری ترنجبین را ۳-۲ دقیقه در یک لیوان شیر بجوشانید، شب قبل از خواب میل کنند.

  • شربت انجیر  : مصرف شربت انجیر  به میزان گفته شده موثر می باشد، انجیر خشک را آن قدر بجوشانند تا کاملاً پخته و له شوند؛ سپس آنها را شیره کشی کرده، بجوشانند تا قوام عسل رقیق پیدا کند و روزی ۲-۱ قاشق غذاخوری میل کنند.

  • مغز گردو :مصرف مغز گردو  به میزان گفته شده موثر می باشد، دو عدد مغز گردوی نیم کوب را ۱۰ دقیقه در یک لیوان شیر بجوشانند و شب قبل ازخواب، با کمی نبات میل کنند.

  • انگور: به عنوان داروی مسهل شناخته شده است  که به صورت نوشیدن آب انگور تازه هر روز صبح می تواند خاصیت ملینی داشته باشد .

    افراد مبتلا به فشار خون ، چسبندگی روده ، التهاب روده ، زخم معده، بیماری تحریک پذیری روده یا بواسیر و شقاق نبایداز مسهل استفاده کنند. حتی افرادی که بیماریهای قلبی به خصوص بیماری فلبی دریچه ای دارند در صورت نیاز باید داروهای مسهل را با احتیاط و زیر نظر پزشک مصرف کنند.

  • روغن درمانی :مالیدن روغن های گیاهی مانند  روغن بادام تلخ بر ستون فقرات هر شب و استفاده جوشانده دم گیلاس با کاکل ذرت ظهرها یک لیوان و مصرف  هر رزو صبح ناشتا شربت خاکشیر با آبلیمو و عسل و  هر شب یک لیوان سرکه انگبین و یک لیوان عرق فراسیون بر از بین رفتن یبوست مزمن کمک کننده است

  • مصرف آش و سوپ: غذای آبکی و نرم مانند آشها و سوپ ها بهتر از غذاهای سفت است و بهتر است در هفته چند نوبت آشهای آلو ،انار ، زرشک ، جو ، سماق و گشنیژ به اندازه یک پیاله مصرف شود و چون آشها دارای مزاج سرد و خنک هستند پس از پایان غذا عسل یا مربا یک قاشق میل شود .