2020-08-19
مراحل سوگواری در سالمندی
فرایند سوگواری در سالمندی چیست؟
سوگواری در سالمندی یک امر شخصی می باشد که در آن علائم و حالت های مختلفی ایجاد می گردد این علائم به واسطه دغدغه های ذهنی از طریق تصاویر و خاطره های فرد و احساسات مربوط به شخص متوفی به شکل خشم، تحریکپذیری، گناه یا عذاب وجدان ایجاد می گردد.
مراحل مختلفی از نظر روانشناسی برای سوگواری در سالمندی تعیین شده است که چه برای سنین جوانی و چه در دوران سالمندی این مراحل مشابه هم می باشد، اما تفاوت در واکنش سالمندان به از دست دادن های متعدد است که باعث تنهایی عمیق آنها به واسطه این سنین ایجاد می گردد، تحقیقات نشان داده است که حدود نیمی از زنان نان و یک سوم مردان بالای سنین ۶۵ سال مرگ همسر خود را تجربه خواهد کرد و دلیل آن هم به خاطر طول عمر بیشتر خانمها نسبت به آقایان که به طور متوسط ۵ سال تخمین زده شده است می باشد و در نتیجه تنهایی طولانی تری را سپری خواهند کرد.

از طرفی با افزایش دغدغه زندگی فرزندان سالمند و کاهش رفت و آمد بعد از مرگ یکی از اعضا خانواده در این پروسه از نظر روحی روانی در این دوران بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرند و تنهایی بیشتری را تجربه خواهد کرد با این توصیف فرزندان، آشنایان و دوستان در این دوران میتوانند نقش مهمی در زندگی فرد دارند.
با اینکه مواجه شدن با سوگواری در سالمندی سخت تر از از جوانان می باشد اما دوره سوگواری و مراحل گذراندن سوگ در سالمندان خفیف تر و کوتاه تر خواهد بود بود، البته که متاسفانه این دوره در سالمندان به صورت کامل انجام نمی شود و همین باعث مشکلات افسردگی و واکنش های استرسی در این افراد می گردد.
عوامل کاهش دهنده افسردگی در سوگواری سالمند:
ترغیب سالمند به گفت و گو در مورد فقدان متوفی می باشد، در این گفت و گو سعی بر این است است تا احساسات خشم یا غم ناشی از از دست دادن عزیز خود را به راحتی بیان کند تا در پذیرش این فقدان را راحت تر عمل کند و در این موارد اصولاً توصیه می شود فرد عزادار حتما در مراسم تشییع جنازه متوفی شرکت کند تا بتوانند بپذیرد که این واقعه رخ داده است.
حتماً اشیا و وسایل مربوط به متوفی را بعد از جریان کنار گذاشته شوند تا جلوچشم سالمند نباشد و سعی کنم بعد از گفتوگوهای اولیه ، اطرافیان عزادار به انجام صحبتهای شاد و خاطره های دلتنگی از زندگی با فرد متوفی صحبت کنند و عزادار تماس های اجتماعی و ارتباط های اجتماعی خود را دوباره از سر بگیرد فعالیتهای روزمره را به صورت منظم مثل خرید کردن ارتباط با آشنایان عضویت در گروه های منتسب سالمندی انجام دهد تا از خانه نشینی دوری کند و این دوران را راحتتر سپری کنند.
برچسب هابهترین کلینیک توانبخشی در غرب تهرانبهترین مراکز کاردرمانی تهرانسالمندانسالمندیفیزیوتراپیفیزیوتراپی در ستارخانفیزیوتراپی در منزلمتخصص فیزیوتراپی در غرب تهرانمراقبت روزانه سالمندانمرکز توانبخشی سالمندانمهد سالمندانمهد سالمندی