2020-08-17
اهمیت تغذیه دردوره ی سالمندی
اهمیت نغذیه در دوره ی سالمندی بسیار مهم است؛ زیرا :
۱) اضافه وزن، فشار خون بالا و چربی خون بالا از مشکلات شایعی هستند که تغذیه ی صحیح یکی از راه های کنترل آنها است.
در صورت کنترل نکردن این مشکلات، میزان ابتلا به بیماری هایی مانند سکته ی قلبی و مغزی و سرطان ها بیتر میشود.
با یک برنامه ی غذایی صحیح، میتوان خطر ابتلا به این بیماری ها را کاهش داد.
اهمیت تغذیه دردوره ی سالمندی را با توضیحات زیر تکمیل می نماییم
به مثال هایی در این باره توجه کنید:
_مصرف کمتر چربی، میزان ابتلا به سرطان روده، پانکراس و پروستات را کم میکند.
_مصرف کمتر روغن های جامد و نمک، باعث کاهش فشار خون و کلسترول شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کمتر میکند.
_مصرف پنج سهم در روز از میوه ها و سبزی های تازه، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را ۳۰ درصد کمتر میکند.
_کاهش فشار خون به اندازه ی ۶ میلی متر جیوه، خطر سکته ی مغزی را ۴۰ درصد و خطر سکته ی قلبی را ۱۵ درصد کاهش میدهد.
۲) با افزایش سن، توده ی عضلانی و سوخت و ساز بدن کاهش میابد، مصرف غذا کمتر شده و همچنین تغییراتی در بدن ایجاد میشود که احتمال سوء تغذیه را بیشتر میکند از جمله:
_آنزیم های گوارشی و اسید معده کاهش یافته و ظرفیت هضم و جذب غذا کمتر میشود.
_ابتلا به بیماری های مزمن، تغییر در احساس طعم، مزه و بو، کاهش ترشح بزاق، کاهش ظرفیت هضم، عدم تحرک، واکنش متقابل غذا و داروهای مصرفی، نگرانی های روحی و تنهایی، همگی میتوانند اشتها را کم کنندو ازاهمیت تغذیه دردوره ی سالمندی به شمار می آیند.
_کاهش قدرت خرید، دشواری های تهیه ی مواد غذایی از بازار و یا نداشتن مهارت کافی برای پختن غذا میتواند باعث شود که غذای کافی و کاملی به بدن نرسد.
_مشکلات دندانی باعث میشود که غذاهای نرم انتخاب شده و برخی از مواد غذایی مرود نیاز بدن که نیاز به جویدن دارند مانند سبزی ها و میوه های خام از غذای روزانه حذف شوند.
پس برای مقابله و توجه به اهمیت تغذیه دردوره ی سالمندی با این مشکلات به یک برنامه ی غذایی مناسب نیاز داریم.